Talent Management
Ik geloof in een combinatie van beide omdat een organisatie het beste presteert wanneer uit iedere professional het beste wordt gehaald. Daarbij mag onderscheid gemaakt worden in posities. Er wordt niet voor niets gesproken over sleutelposities.
Aan de slag gaan met talent management vraagt inspanning, draagvlak en lef vanuit de gehele organisatie. Zowel de directie, het management als de laag of lagen er onder dienen betrokken te zijn bij de uitvoering om succesvol te zijn. Elkaar vertrouwen en het gezamenlijke doel voor ogen houden is essentieel.
Talent management moet passen bij jouw organisatie en de context waarin het zich bevindt. Talent management en talentontwikkeling verlopen anders in een platte organisatie dan in een organisatie met veel lagen. De strategie, de omvang, het opleidingsniveau, het soort werk, de (arbeids)markt en de leeftijd van de organisatie zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de inrichting van het talent management beleid.
Vanuit mijn expertise begeleid ik je organisatie bij:
- Weten wat voor mensen en potentieel je organisatie nodig heeft, passend bij de strategie. Nu en in de (nabije) toekomst.
- Een concreet plan maken om de meest belangrijke posities in de organisatie ingevuld te hebben en te houden.
- Weten hoe je beter naar talenten kunt kijken en hoe je talenten het beste in kunt zetten.
- Begrijpen hoe je je huidige talenten langdurig aan je organisatie kunt binden.
Talent Management beleid vertaalt zich in:
- Succession Planning Het identificeren van kritische posities. Wat is er nodig voor een duurzame invulling van de kritische posities? Identificatie van opvolgers op korte, middel lange, en lange termijn.
- Persoonlijk Ontwikkelings Plan Gericht op het optimaal inzetten en ontwikkelen van de talenten van de medewerkers (inclusief talentmanagement). Focus op het klaarstomen van high potentials voor een volgende positie (exclusief talentmanagement).
- Traineeships Bij lastig in te vullen posities, waarbij kennis en ervaring binnen de organisatie van extra belang zijn, is een intensief traject om mensen zelf te ontwikkelen een oplossing. Dit kan zowel gaan over schoolverlaters als over doelgroepen die een carrière stap verder zijn.
- Interne coach- of mentor pool Maak gebruik van bestaande kwaliteiten in de organisatie en leer ze hoe ze kunnen helpen bij de ontwikkeling van collega’s. Op deze manier stimuleer je de ontwikkeling van zowel de medewerkers die een coachende rol krijgen als de coachees. Daarnaast worden nieuwe verbindingen gemaakt in de organisatie waardoor interne netwerken groeien.
- Talent development beleid Welke ontwikkel programma’s zet je in voor welke doelgroep? Wat betekent dit voor sleutelposities (exclusief talentmanagement) en medewerkers (inclusief talentmanagement)? Voegt een specifiek programma voor High Potentials iets toe binnen jouw organisatie?
Deze professionals gingen je voor
CONTACT
Afspraak inplannen?
Je ontvangt binnen 24 uur een reactie op jouw bericht. Je gegevens zijn veilig en worden alleen gebruikt om een reactie te kunnen geven. Door het contactformulier in te vullen ga je automatisch akkoord met de privacy verklaring.